SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/007 | 6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

Intézmény logo

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. aug. 28.


admin

    Együttműködés az MVM Zrt.-vel

    Az MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Szegedi Szakképzési Centrum határozatlan idejű együttműködési megállapodást kötött az Elektronika és elektrotechnika, valamint az Épületgépészet ágazatban szükséges munkaerő-utánpótlás nevelése, illetve a megfelelő mennyiségű és jól képzett munkaerő biztosítása céljából.

    Együttműködés az MVM Zrt.-vel

    A hivatalos dokumentumot Erdélyi Margit, a centrum főigazgatója, Avramucz Mihály kancellár, illetve Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Bally Attila, az MVM Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese írta alá. 

    Az együttműködésbe bevont két iskola az említett ágazatokhoz tartozó szakmákat oktató Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum és Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola. Erdélyi Margit főigazgató elmondta, az intézményekben a szakmai tantárgyakat, a képzési programot, a marketinget és a pályaorientációt is közösen alakítják ki annak érdekében, hogy olyan életpályát tudjanak ezen a területen mutatni a fiataloknak, ami vonzó lehet. Az MVM szakemberei részt vesznek a szakmai oktatásban is.

    – A duális képzés minősége is javulhat, hiszen eddig kisebb cégek és vállalkozók voltak ezen a területen a partnereink. Emellett az anyagi megbecsülés is nagyobb lesz az együttműködésnek köszönhetően. Az ebben az ágazatban tanuló diákok már 9. évfolyamon kapnak ösztöndíjat, az állam által biztosított összeget ráadásul az MVM Szegeden megduplázza. Így az alap-és ágazati ösztöndíjak itt nem 8 vagy 16, hanem 16, illetve 32 ezer forint – tette hozzá Erdélyi Margit.

    Mátra Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója úgy fogalmazott, a cég fontos bástyája és 4. legnagyobb bázisa Szeged. A Szegedi SZC-ben folyó középfokú oktatás, a felnőttek szakmai oktatása és a felnőttképzési tevékenység feltételeinek támogatásával, magasabb színvonalú tárgyi feltételek biztosításával a cég lehetőséget teremt a város és a régió fiataljai számára, hogy elsajátítsák a legkorszerűbb technológiákat és a legfrissebb iparági ismereteket, továbbá az ország meghatározó energiavállalatánál gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek. Emellett a saját utánpótlásukról is tudnak a program révén gondoskodni: a korai együttműködésnek köszönhetően tehetséges fiatalokat integrálhatnak a vállalat rendszerébe.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tanévkezdő projekthét a Móravárosiban

    Tanévkezdő projekthét a Móravárosiban

    Iskolánkban hagyomány, hogy a tanévnyitó utáni első hét egy projekthét, amely biztosítja az átmenetet a nyári szünetből a tanulásba. Ilyenkor a diákok olyan feladatokat kapnak, amely nem konkrét tananyag megtanulását igényli, hanem kreatív, játékos, a közösséget is formáló kihívás. Az idei projekthét témája a 140 éves Móravárosi iskola volt.

    2024. szept. 6.


    admin

    Tanév eleji tudnivalók (tanévnyitó)

    Tanév eleji tudnivalók (tanévnyitó)

    A tanév 2024. szeptember 2-án kezdődik. További tudnivalók a szövegben.

    2024. aug. 26.


    admin

    Beiratkozás felnőtteknek

    Beiratkozás felnőtteknek

    A felnőttek szakmai oktatásába illetve a kétéves, érettségire felkészítő technikumi képzésre jelentkezőket egyénileg értesítjük a beiratkozás időpontjáról. A beírásra szakmánként eltérő időpontban kerül sor.

    2024. aug. 24.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szegedi Szakképzési Centrum


    Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

    6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

    Telefon: +36 62 551 540

    E-mail: info@moravarosi.hu

    OM azonosító: 203052/007


    2024Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola