SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/007 | 6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

Intézmény logo

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. máj. 13.


admin

    Európa nap

    2023. május 9-én francia, román és német partnereinkkel élőben Szegeden, az olasz, portugál, német, spanyol és szlovén partnerekkel online formában köszöntöttük Európát. A program két helyszínen zajlott: az Európa szobában a tanárok szakmai beszélgetése zajlott, a tornateremben 35 diák vett részt élménypedagógiai foglalkozáson.

    Európa nap

    Minden évben május 9-én ünnepeljük meg az Európa-napot, mely az európai békét és egységet állítja reflektorfénybe. Ez a nap a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulója. E nyilatkozatában Robert Schuman francia külügyminiszter új politikai együttműködést vázolt fel Európa számára annak érdekében, hogy a kontinens országai között soha többé ne robbanjon ki háború. Ezt a szén és acéltermelés közös ellenőrzés alá vonásával kívánta elérni. Robert Schuman nyilatkozatát tekintjük az Európai Unió kialakulásához vezető út kezdetének.

    A kormányfők az 1985-ös milánói találkozójukon elhatározták hogy „EURÓPA NAPja”-ként fog bekerülni ez a nap a köztudatba, mely minden tagország állampolgárához szól. Valójában ez a nap nem csak az alapító országok állampolgárait, de az összes tagországét érinti, hiszen mindenki, aki demokratikusan választja a belépést, elkötelezi magát a békeprogram, szociális fejlődés, gazdasági fejlődés és szolidaritás alapgondolatai mellett. Magyarországon 2005 óta szerepel a jeles napok között.

    Az Európa nap az együttműködések ünnepe is, azoké a kapcsolatoké, amelyeket a kontinens országai, az egyes országok városai, a városok iskolái és az iskolák diákjai, tanárai alakítanak ki egymással. Ezek a kapcsolatok jelentik Európa jövőjét.

    A Móravárosi programjáról készült képek megtekinthetők: https://moravarosi.hu/galeria/645f65797db6e50063fe9a67 

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Véradás a Móravárosiban

    Véradás a Móravárosiban

    2024. április 12-én, pénteken 8.00-tól 10.30 óráig véradás lesz a T7-es teremben. Vért adhat minden 18. életévét betöltött tanuló, munkavállaló, akinek az egészségi állapota rendben van, és magával hozza a TAJ-kártyáját, személyi igazolványát, valamint a lakcímkártyáját, mindhármat EREDETIBEN.

    2024. ápr. 4.


    admin

    Juniorok Viadala

    Juniorok Viadala

    2024. március 27-én zajlott a Szegedi Tudományegyetem partnerintézményeiben a Juniorok Viadala verseny elődöntője, amelynek iskolai győztese továbbjutott a döntőbe.

    2024. márc. 28.


    admin

    Országos diákfotó-pályázat

    Országos diákfotó-pályázat

    A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) diákfotó-pályázatot hirdet általános és középiskolás tanulók részére.

    2024. márc. 21.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szegedi Szakképzési Centrum


    Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

    6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

    Telefon: +36 62 551 540

    E-mail: info@moravarosi.hu

    OM azonosító: 203052/007


    2024Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola