SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/007 | 6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

Intézmény logo

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. márc. 14.


admin

  Felvételi jegyzék 2024/2025

  A jogszabályi előírásoknak megfelelően iskolánk nyilvánosságra hozza a 2024/2025. tanévre jelentkező általános iskola 8. osztályos tanulók listáját és rangsorát.

  Felvételi jegyzék 2024/2025

  A tanév rendjéről szóló rendelet szerint "A középfokú iskola a felvételi vizsgák befejezése után, legkésőbb a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott időpontig a honlapján nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét." A tanév rendjében meghatározott időpont: 2024. március 22. A felvételi jegyzák az általános iskola 8. osztályából jeletkezők listája.

  A felvételi jegyzék tartalmaz egy rangsort, amelyben mindenki láthatja, hogy a jelentkezési lapon megjelölt tagozaton hanyadik a rangsorban. Ennek alapján 2024. április 8-10. között módosíthatnak az általános iskolában a tagozatok sorrendjén. 

  A felvételi jegyzék itt érhető el.

  A középfokú felvételi eljárásban 2024. április 8-10. között lesz lehetőség a jelentkezések módosítására a KIFIR rendszerben.

  • A középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak a fenti időszakban lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell előállítaniuk.
  • A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolának az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie.
  • Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni. Nem lehetséges továbbá a tanulói adatlapon megadott tanulmányi terület törlése sem.
  • A módosító tanulói adatlap elektronikus formában történő beküldésével a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.

  Mikor érdemes élnie a tanulónak a módosítás lehetőségével?

  • Évről évre tapasztalható, hogy ebben az időszakban a jelentkezők egy része a bizonytalanabbnak ítélt iskolákat/tanulmányi területeket hátrébb, míg a biztosnak tűnő lehetőségeket előrébb sorolja. Ezen döntés meghozatala előtt célszerű megfontolni a következőket.
  • A jelentkezők rangsorolásának algoritmusa kizárja annak a lehetőségét, hogy az adott intézmény adott tanulmányi területéről egy jelentkező kiessen pusztán azért, mert azt a tanulmányi területet a tanulói adatlapján hátrább sorolva jelölte meg. Egy adott iskola adott tanulmányi területén egy jobb teljesítményt elért tanulót, ha őt még nem vették fel egy általa inkább preferált (előrébb sorolt) másik tanulmányi területre, nem előzhet meg a felvételnél egy itt rosszabb eredményt elért tanuló. A rangsorból való kiesésnek két oka lehet: az egyik, hogy az illetőt egy általa előrébb rangsorolt helyre már felvették, a másik, hogy az adott tanulmányi területre a felvehetők létszáma nála jobb felvételi eredménnyel rendelkező tanulókkal már betelt.
  • A jelentkező számára a módosítás lehetősége akkor lehet fontos, ha a felvételik során az egyes iskolákban szerzett tapasztalatai alapján esetleg megváltozott a saját felvételi elképzelése. Inkább más helyre szeretne elsősorban bejutni (és ha több helyre is felvennék, a saját választása, a tanulmányi területek között általa felállított sorrend lesz a döntő), illetve még inkább azért, mert lehetősége van olyan új tanulmányi területeket is megjelölni, amelyekbe a bejutás esélye nagyobb.
  • A jelentkezők felvételi jegyzéke a módosító időszakban kiegészülhet tehát olyan tanulókkal, akik a megjelölt új tanulmányi területen az elért eredményük alapján a rangsorban előrébb szerepelnek, mint a normál jelentkezési időszakban megjelölt tanulmányi területeiken.

  A módosító tanulói adatlapok előállítása általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén:
  Az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén a módosító tanulói adatlapok előállítását is az általános iskola szervezi meg. Az általános iskoláknak a módosító tanulói adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítaniuk, a következő módon: Az általános iskola az általa meghatározott, lehetőleg elektronikus úton, a lehető legrövidebb időn belül egyeztet a tanulók módosítási igényeiről az érintett diákokkal és szüleikkel. Javasoljuk, hogy a módosítási igényeket a szülőkkel folytatott, az intézmények/tanulmányi területek pontos sorrendjét meghatározó írásbeli kérések alapján adminisztrálja az intézmény.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  I. hely a GD70 szkander versenyen

  I. hely a GD70 szkander versenyen

  Remek eredményt értek el diákjaink a GD70 szkander versenyen. Ibis Alpay I., Túri Marcell III. helyezést ért el.

  2024. máj. 29.


  admin

  Erasmus program Csíkszeredában

  Erasmus program Csíkszeredában

  Iskolánk 11/C osztálya Csíkszeredában járt egy Erasmus program keretében.

  2024. máj. 20.


  admin

  Karitatív program a Fatima házban

  Karitatív program a Fatima házban

  Iskolánk fodrász tanulói a Fatima Ház Alapítványnál jártak, ahol a nehéz sorsú édesanyáknak és gyermekeiknek okoztak néhány boldog percet.

  2024. máj. 20.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Szegedi Szakképzési Centrum


  Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

  6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

  Telefon: +36 62 551 540

  E-mail: info@moravarosi.hu

  OM azonosító: 203052/007


  2024Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola