SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/007 | 6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

Intézmény logo

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. máj. 3.


admin

    Középiskolai projektverseny

    Iskolánk csapata is részt vesz a Diákprojekt Középiskolai Projektversenyben. A dr. Siposné Gyarmati Terézia által mentorált és felkészített csapat a Nagy Terv projekttel nevezett, amely egy környezettudatosságot támogató, az általános iskolákban megvalósított projekt. A csapat és a projekt sikerrel vette az első akadályt, és a második fordulóba jutott! Hajrá Móravárosi!

    Középiskolai projektverseny

    A projektverseny célja az önismeret és a pályaorientáció támogatása, valamint a projektekhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése. A középiskolás projektcsapatok általuk megvalósított saját projekttel nevezhetnek. A diákprojektek célja értékteremtés a szűkebb vagy tágabb környezet számára, bármilyen szabadon választható projektötlet megvalósítása útján.

    Olyan projektek bemutatását várták a szervezők, amelyek valamilyen probléma vagy nagyobb feladat megoldására, illetve valamilyen termék, kutatási eredmény, szolgáltatás, rendezvény vagy egyéb értékes, hasznos eredmény létrehozására irányulnak. A projekt kapcsolódhat egy vagy több tantárgyhoz, de lehet ezektől független is. Kapcsolódhat az iskolai élethez, vagy az 50 órás iskolai közösségi szolgálathoz, de lehet ezektől független is. A szervezők örülnek, ha a projekt újszerű elemeket is tartalmaz, de ez nem követelmény.

    A második forduló egy online és egy jelenléti nap keretében valósul meg. A csapatok választhatnak, hogy melyiken kívánnak részt venni. A jelenléti napot az ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán szervezik (1075 Budapest Kazinczy u. 23-27). 

    A csapatoktól mindkét napon azt kérik, hogy projektjüket 6 percben mutassák be. A prezentációt legalább két diák tartsa. Előnyös, ha a zsűri ezt követő kérdéseinek megválaszolásába további csapattagok is bekapcsolódnak. Nagyobb csapatok esetén nem szükséges mindenkinek jelen lennie, ha a megjelenés szervezési okokból nem minden csapattag számára biztosítható. A projektet 3-6 fős kisebb diák delegáció is képviselheti. 

    Szurkolunk a iskolai Nagy Terv csoport tagjainak a verseny során!

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nagy Terv program az Alsóvárosiban

    Nagy Terv program az Alsóvárosiban

    Iskolánk részt vesz a Nagy Terv program megvalósításában. A héten a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskolában jártak a diákok és foglalkozásokat tartottak a tanulóknak a környezettudatosság témakörben.

    2024. ápr. 25.


    admin

    Szakma Sztár Fesztivál

    Szakma Sztár Fesztivál

    Ma elkezdődik a Szakma Sztár Fesztivál, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője a Hungexpo területén. Iskolánkat két versenyző képviseli az ország legjobb ifjú szakemberei versenyének utolsó megmérettetésén.

    2024. ápr. 24.


    admin

    Föld napi kavalkád

    Föld napi kavalkád

    2024. április 22-én, hétfőn a már hagyományos vetélkedővel ünnepeltük a Föld napját.

    2024. ápr. 24.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szegedi Szakképzési Centrum


    Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

    6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

    Telefon: +36 62 551 540

    E-mail: info@moravarosi.hu

    OM azonosító: 203052/007


    2024Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola