SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/007 | 6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

Intézmény logo

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. ápr. 16.


admin

    Tanulóink Franciaországban

    Iskolánk tanulói az Erasmus+ program keretében a franciaországi Evreux városában töltenek két hetes szakmai gyakorlatot a Lycée Professionnel Augustin Hébert Métier Bâtiment szakképző iskolában.

    Tanulóink Franciaországban

    A Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola Erasmus+ akkreditációval rendelkező intézmény, ennek keretében valósítjuk meg a tanulók és munkatársak nemzetközi mobilitásait. A nemzetköziesítési stratégiánk kijelöli az utat:

    Misszió

    “Minden technika művészetté nemesedik a tudás legmagasabb fokán”. Jelmondatunk kifejezi küldetésünket: tanulóinkat nemzetközileg is versenyképes színvonalon készítjük fel a jövő szakmai kihívásaira. Ezt európai színtérre is kilépve, inspiratív környezetben, elhivatott és megújulni kész munkatársakkal valósítjuk meg.

    Jövőkép

    Szeged legnagyobb és legszélesebb szakmakínálatával rendelkező szakképző iskolája maradunk. Tanulóinkat korszerű tanulási környezetben, kreatív és sokoldalúan felkészült oktatók tanítják, nevelik. A nemzetközi hálózatosodás egyik bázisaként tanulószervezeti jellemzőinket erősítve interkulturális tudástranszfer részesei vagyunk. Példaértékű nemzetközi tevékenységünkkel inspiráljuk Szeged és a dél-alföldi régió iskoláit, szakképző intézményeit. Mindennapi tevékenységünket áthatja a fenntartható fejlődés és az egészségtudatosság iránti elkötelezettség. Inkluzív intézményként alapvető értéknek tekintjük a sokszínűséget. Tanulóinkat felkészítjük a digitális világ kihívásaira, aktív és tudatos állampolgárrá neveljük őket.

    Stratégiai céljaink

    1. Tanulóink nemzetközi színvonalú felkészítése az aktuális munkaerő-piaci elvárásokra.
    2. „Európa-tudatosság” és önfejlesztő szemlélet megerősítése a diákok körében: aktív állampolgárrá nevelés az európai értékek mentén.
    3. Munkatársaink aktív részvétele a nemzetközi együttműködésekben, a tudásáramlás csatornáinak működtetése.
    4. A nemzetköziesítés eddigi eredményei és tapasztalatai alapján folytatjuk a partnerekkel a képzési programok összehangolását, új képzési programok kidolgozását.
    5. Nemzetközi kurzusok szervezése, lebonyolítása

    A fentiek szellemében szervetük meg a 11/C osztály négy Erősáramú elektrotechnikus tanulója részére a kéthetes mobilitást a franciaországi Evreux városába a Lycée Professionnel Augustin Hébert Métier Bâtiment szakképző iskolába. Az iskola új partnerünk, tanulók először utaztak ebbe az intézménybe, és még a 2023/2024. tanévben mi is fogadunk csoportot.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    A Móravárosi diákjai nem csak a szakmájukban erősek

    A Móravárosi diákjai nem csak a szakmájukban erősek

    Az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny idei döntőjében Reál tantárgycsoport kategóriában Kecze Péter állhatott a dobogó tetejére.

    2024. ápr. 29.


    admin

    Hatalmas siker az Szakma Sztár Fesztiválon

    Hatalmas siker az Szakma Sztár Fesztiválon

    Az idei Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Varga Dávid és Mezei Sándor István képviselte iskolánkat. Mindkettőjükre nagyon büszkék vagyunk!

    2024. ápr. 28.


    admin

    Nagy Terv program az Alsóvárosiban

    Nagy Terv program az Alsóvárosiban

    Iskolánk részt vesz a Nagy Terv program megvalósításában. A héten a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskolában jártak a diákok és foglalkozásokat tartottak a tanulóknak a környezettudatosság témakörben.

    2024. ápr. 25.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szegedi Szakképzési Centrum


    Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

    6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

    Telefon: +36 62 551 540

    E-mail: info@moravarosi.hu

    OM azonosító: 203052/007


    2024Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola